Amusement
Arena's
Arena
Iedereen kent het Colosseum als de arena van de romeinse tijd maar dit is natuurlijk niet de enige al is dit wel de grootste en bekendste geworden. De arena’s zijn meestal rond en gaan de hoogte in of worden gebouwd in een put/krater. Hier werden mensen tegenover elkaar gezet om te vechten tot de dood voor het vermaak van de mensen, hier werden vaak ook leeuwen gebruikt en andere wilde dieren. Ook werden er veldslagen uit het verleden nagespeeld.
Bordeel
Bordeel
Een plek voor de lust van de man, het bordeel was een plek waar mens zich kon laten plezieren door vrouwen maar spijtig genoeg toen ook door kleine jongentjes tegen betaling. Deze plek werd vaak bezocht door rijke senatoren of officiers. De prostituees waren vaak slaven of wezen die zaren overgekocht om seks mee te hebben, ze werden ook wel courtisanes genoemd. Het was algemeen bekend dat mannen er heen gingen omdat zij niks te verliezen hadden als het ging om bruidsschat. De vrouw echter kon haar bruidsschat verliezen als ze vreemd ging. De bordelen waren vaak ingedeeld in verschillende kleine kamers met een bed en/of bank met veel kleden op de muren en op de vloer. In sommige kamers kon je ook baden maar dit was alleen toegankelijk voor de rijkeren.
Circus
Circus
Het circus is niet zoals wij het gewend zijn met de clowns met hun rode neuzen en gekleurde pruiken. Al waren er wel vaak kleine tussenvoorstellingen met grappige mensen die dan iets uitbeelden. het waren voornamelijk paardenraces met zo nu en dan gladiatorengevechten en atletiekwedstrijden. Het grootste circus heete Circus Maximus wat letterlijk grootste circus betekend. Dit stond in Rome, al zal je er nu weinig van vinden want al het steen en marmer is gebruikt voor andere doeleinde.
Theater
theater
Het theater is een plek waar de mensen konden komen om naar grappige of tragische voorstellingen te kijken. Dit is net als veel andere dingen afgekeken van de Grieken. Het theater werd ook vaak bezocht door de rijke families maar die hadden net als de rest veel betere plekken met kussens op hun stenen stoelen.